Ξεθαμπωμα φαναριων

Ξεθάμπωμα Φαναριών

Λόγοι για τους οποίους κρίνεται απαραίτητο το ξεθάμπωμα φαναριών του αυτοκινήτου.

Ορισμένοι από τους συνηθέστερους λόγους για τους οποίους φθείρονται και θαμπώνουν τα φανάρια του αυτοκινήτου είναι οι παρακάτω:

  • Οι προβολείς οξειδώνονται όταν εκτίθενται σε υπεριώδες φως. Παρόλο που πολλοί προβολείς έχουν μία προστατευτική μεμβράνη για να προστατεύονται από το υπεριώδες φως αυτή τελικά καταλήγει να φθείρεται και να παίρνει κίτρινο χρώμα, λόγω της συχνής χρήσης των φαναριών και των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται αλλά και της μακροχρόνιας έκθεσης στον ήλιο.
  • Θραύσματα που πέφτουν πάνω στους προβολείς του αυτοκινήτου πχ. πέτρες από το οδόστρωμα, προκαλούν αλλοιώσεις και φθορές.
  • Η φθορά στην υδατοστεγή σφράγιση μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση ατμών στο εσωτερικό των φαναριών με αποτέλεσμα να μειώνουν την αποδοτικότητά τους.

Τα θέματα που προκύπτουν από το θάμπωμα των φαναριών του αυτοκινήτου είναι πολλά και σημαντικά. Αρχικά έχουμε την μείωση της απόδοσης των προβολέων λόγω της οξείδωσης του πλαστικού με αποτέλεσμα η διάχυση του φωτός να κρίνεται ανεπαρκής.

Η μειωμένη απόδοση των φαναριών του αυτοκινήτου θέτει σε κίνδυνο τόσο τον οδηγό όσο και τους υπόλοιπους οδηγούς και πεζούς.

Τέλος τα θαμπά φανάρια δημιουργούν αρνητική εντύπωση ή εντείνουν την όψη παλαιότητας του αυτοκινήτου μειώνοντας παράλληλα της αισθητική αλλά και την εμπορική αξία του αυτοκινήτου.

Ξεθάμπωμα Φαναριών

Ξεθάμπωμα φανών αυτοκίνητου

Για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να υπάρξει συνδυασμός των κατάλληλων υλικών, εξοπλισμού και τεχνογνωσίας.

Για αυτό τον λόγο ακολουθούμε την ενδεδειγμένη προσέγγιση σε κάθε τύπο αυτοκινήτου που στηρίζεται στην συνδυαστική χρήση, αφενός ειδικών γυαλόχαρτων διαφορετικού κάθε φορά μεγέθους, τα οποία προσαρμόζονται σε ειδικά τριβεία με σκοπό την τμηματική και κατά στρώσεις απομάκρυνση των κατεστραμμένων στοιχείων (layering) και αφετέρου της ειδικής γυαλιστικής αλοιφής, με την τελική εφαρμογή της οποίας επιτυγχάνεται η πλήρης αποκατάσταση της γυαλάδας του φαναριού.

Τέλος το αποτέλεσμα και η διάρκεια αυτού εξαρτάται από την αρχική κατάσταση των φαναριών αλλά και από τον τρόπο χρήσης του αυτοκινήτου (πχ χρόνος έκθεσης του αυτοκινήτου στον ήλιο).

Επικοινωνηστε μαζι μας για εκτιμηση ζημιας, κοστους και χρονου παραδοσης του αυτοκινητου σας

Η εκτίμηση μπορεί να γίνει στο συνεργείο ή στον χώρο σας κατόπιν συνεννοήσεως